سلامت نیوز:آزمایش های جدید از سوی متخصصان علوم پزشکی در انگلیس نشان داده است که درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا با ماسکهای اکسیژن پرفشار، به تنفس آنها کمک میکند و در نتیجه، بیماران کمتری به مراقبتهای ویژه با دستگاه تنفس مصنوعی نیاز خواهند داشت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در جریان موجهای همهگیری که دهها هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ با اختلال شدید تنفسی به بیمارستانها مراجعه کردند، پزشکان در انگلیس برای بسیاری از بیماران از ماسکهای «فشار هوای مثبت مداوم» استفاده کردند.
ماسک فشار هوای مثبت مداوم یا «سیپیاِیپی»، روی بینی و دهان را پوشانده و جریان هوای مثبت با فشار هوای ملایمی را به صورت مداوم آزاد میکند تا راه تنفسی را باز نگه دارد.
این روشی برای افزایش میزان اکسیژن در بیمارانی بود که ویروس، ریههای آنان را به شدت درگیر کرده بود. بسیاری از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به اختلال حاد دستگاه تنفسی مبتلا می شوند.
اکنون مطالعات جدید با حمایت انستیتوی ملی برای مطالعات بهداشتی در انگلیس، میزان موفقیت سیپیایپی با تیوبهای اکسیژن پرفشار در داخل بینی را با درمانهای استاندارد با اکسیژن مقایسه کرده است.
آزمایشهای فوق موسوم به «راهبردهای تنفسی در کووید-۱۹؛ فشار قوی و مراقبتهای استاندارد» که با نظارت دانشگاه واریک و کویینز یونیورسیتی بلفاست انجام میشوند، یکی از اصلی ترین آزمایشهای جهانی مربوط به درمانهای غیرتهاجمی دستگاه تنفسی برای کووید-۱۹ در بیش از یک هزار و ۲۰۰ داوطلب در ۴۸ بیمارستان انگلیس است.
در طول یک سال از آوریل ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱، یک هزار و ۲۷۲ بیمار بالای ۱۸ سال مبتلا به کووید-۱۹ با علائم درگیری حاد دستگاه تنفسی که در بیمارستان بستری شده بودند، برای این تحقیقات انتخاب شدند.
دنی مکولی، پژوهشگر ارشد و متخصص درمان ویژه در بیمارستان ویکتوریا و کویینز یونیورسیتی بلفاست، میگوید: نتایج این آزمایش حقیقتا هیجانانگیز است زیرا نشان میدهد با استفاده از سیپیایپی احتمالا برای درمان بسیاری از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که به اکسیژن نیازمندند، به لولهگذاری تنفسی نیازی نیست.
وی تاکید کرد: اجتناب از اکسیژنرسانی تهاجمی نه تنها برای بیمار بهتر است بلکه با افزایش ظرفیت بخش مراقبت ویژه از نظر منابع درمانی نیز اهمیت دارد. این یافته باید قاعدتا در درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به کادر درمان کمک کند، برای بیمار نتیجه بهتری داشته باشد و از فشار روی منابع درمانی نیز بکاهد.
به گزارش ایندیپندنت، نتیجه این تحقیقات هرچند هنوز مورد داوری سایر دانشمندان قرار نگرفته است اما متخصصان میگویند این آزمایشها که اندکی مفید بوده، زمینه ای برای بررسی مجدد استفاده از اکسیژن پرفشار است.
نظر شما